Asea werkt ook heel goed op vlak van ontstekingen dus. Een surfvakantie van 7 dagen waarbij je elke dag tussen de 2 en 4 uur surft, kan je lichaam best toetakelen. Asea heeft me daarvan bespaard! Nog beter zelfs, ik heb de 5 dagen erna tussen de 10 en 15km per dag gewandeld in Porto; een stad met veel hellingen en trapjes. Wederom geen lichamelijke klachten.

 

Wat is Asea dan?

Asea is een liquide op basis van water en zout, dat na een speciaal electrolyseproces van 3 dagen tijd wordt omgezet tot Redox Signaal Moleculen. Moleculen die ook door onze cellen worden aangemaakt! De basis van onze cel is water en zout. Verder hebben we nog een aantal celorganelletjes (waaronder de mitochondriën) en uiteraard nog onze celkern met DNA. Het zijn de mitochondriën die de Redox Signaal Moleculen aanmaken. De mitochondriën staan bekend als de energiecentrales van onze cellen. De Redox moleculen die hierin worden aangemaakt, zorgen voor de celcommunicatie waardoor celherstel, celopruiming (apoptose) en celvernieuwing mogelijk is.

Bijvoorbeeld: Je hebt een wondje. Dat zijn veel beschadigde cellen! De redox moleculen van de omgeving sturen een boodschap naar andere lichaamsdelen dat er dringend herstel, opruiming en vernieuwing nodig is voor die specifieke plaats in het lichaam. Zogezegd, zogedaan en ons lichaam herstelt.

Wanneer ons lichaam veroudert (naargelang je voedingspatroon en levensstijl kan dat sneller of trager gaan), maken we veel minder Redox moleculen aan. Zoals je wel zal begrijpen zal ons lichaam mettertijd steeds meer beschadigde en dode cellen bezitten… en ons lichaam takelt af.

Dat is dus waarom ik, en intussen ook zoveel andere mensen Asea een geweldig product vinden. Want door Asea te drinken (aanbevolen hoeveelheid: 120ml/dag) hou je dus je lichaam veel langer jong en kan je dus langer en beter van het leven genieten. En zonder doping te zijn, helpt het bij sportprestaties, zowel qua uithoudingsvermogen als kracht én herstel. Asea verbetert onze VO2Max met 500% zelfs!

Eigenlijk valt er nog zoveel meer over te vertellen!

Maar omdat waargebeurde feiten meer zeggen dan theorie, zal ik je enkele voorbeelden geven.

 

Het litteken op mijn rug

Door een keer serieus verbrand te zijn geweest door de zon op vakantie (in slaap gevallen op het strand), bleef er achteraf een grote plek over op mijn onderrug die lichter bleef dan de rest van mijn huid. Jaren verstreken en elk jaar bleef dat stuk veel lichter dan de rest. Aan de dokter gevraagd of het ooit weg zou gaan. Negatief antwoord. “Dat zijn kapotte cellen, daar is niks aan te doen. Jammer.” Inderdaad jammer..
Enkele maanden later leerden we Asea kennen. Ik heb de Asea elke dag minimum 2x op mijn rug gesprayd. Ongeveer 2 maanden later was het aan het verbeteren en het bruinde terug een beetje mee. Merkwaardig. Intussen 5 jaar later weet niemand dat ik die plek had, want het bruint even goed als de rest! Wees gerust, ik let wel beter op mijn huid nu! 😉

 

Wondjes in het trimsalon

Naast gezondheidscoach ben ik ook hondentrimster. Bijtwonden komen gelukkig nauwelijks tot nooit voor (even hout vasthouden!). Krassen door scherpe nageltjes af en toe, knipwondjes (in mijn eigen huid!) heel vaak. Zowel de plaats waar je continu met hondenvacht bezig bent als de vacht zelf, is niet speciaal de mest hygiënische plaats ter wereld. Honden lopen overal door en rollen zich soms ergens in.
Nochtans ontsteekt geen enkel wondje zolang ik er achteraf Renue 28 (ook van Asea met Redox moleculen) op smeer of Asea op spray. Wel handig, want een ontsteking doet pijn en hindert me in het werken. Uiteraard drink ik ook Asea in de normale hoeveelheid, waardoor celherstel sowieso vlotter verloopt.

Trouwens, Asea werkt uiteraard ook bij dieren. Hun cellen bestaan uit dezelfde ingrediënten als die van ons. Zo heb ik een hondje in het trimsalon, een Fox Terriër, met enorme huidproblemen. De huid was in april rood, met veel kale plekken, veel wondjes en enorme jeuk. In juli kwam dit hondje terug… en de conditie van de huid was zó veel beter! Wat er in die paar maanden gebeurd is? De baasjes hebben elke dag 2 keer Asea gesprayd, overal waar de huid rood of beschadigd was. Meer niet.

 

Asea heeft ook andere producten!

Renue 28 had je al zien staan. Renue 28 is Asea in gel-vorm en is 10x meer geconcentreerd. Het is bedoeld voor alle uitwendige kwetsuren, irritaties, brandwonden en veroudering. Waarom het zoveel meer geconcentreerd is? De gel moet door je huid heen geraken en moet daarna nog echt werkzaam zijn ook uiteraard. En omdat we gewoonlijk nog een laagje dode cellen hebben op onze huid en we met vanalles in aanraking komen, is het dus belangrijk dat het extra krachtig is. Het is zelfs zo krachtig dat bepaalde rugklachten kunnen verbeteren door het op de rug in te masseren. Dit geldt ook voor andere gewrichten en spieren. Zelf heb ik het gebruikt zodat mijn armspieren sneller zouden herstellen tijdens de surfvakantie.

Renue Advanced

Dit is de cosmetica-lijn van Asea.
Hierbij heb je…

 • De cleanser (zonder Redox): deze reinigt gewoon je huid op een heel zachte manier
 • De moisturizer (zonder Redox): deze hydrateert de huid
 • De Renue 28 (met Redox): celherstel, celvernieuwing en celopruiming
 • De serum (met Redox): superkrachtig en is speciaal voor probleemzones, zoals rimpels, diepe groeven, littekens, beschadigde huid, acné,…

 

Bij deze lijn ligt de focus meer op het uiterlijk, met name het gelaat, terwijl de andere producten van Asea van binnen naar buiten werken.

Mensen merken echt herstel en verjonging van de huid door deze producten elke dag te gebruiken.

 

ASEA VIA : Source, Biome, Life Max

Via Source

Source is een super supplement! Deze bevat geen Redox, maar niettemin geweldig. Het is een bron van superfoods en het is volledig biologisch. Elk ingrediënt is een wholefood en is dus volledig herkenbaar voor ons lichaam, wat vaak niet gezegd kan worden van supplementen.

De ingrediënten? Superfoods zoals spirulina, tarwegras, goji bessen, maqui bessen, kelp, en nog zoveel meer!

Source is uiteraard bedoeld als een aanvulling op een gezond voedingspatroon. Ons lichaam heeeft veel meer nodig dan een supplement. Als je je lichaam vult met ongezonde voeding en daardoor veel oxidatieve stress ontwikkelt, ben je met de kraan open aan het dwijlen.

 

Via Biome

Biome is het allerbeste maatje voor jouw darmen. Het bevat probiotica en prebiotica; goede darmbacteriën en hun voedsel dus! Voor iedereen die wel eens last heeft van z’n spijsvertering: Biome to the rescue!

Onze darmen zijn extreem belangrijk in ons welzijn, want…

 • 80% van onze immuniteit wordt hier gevormd,
 • Onze darmen worden ook onze 2e hersenen genoemd,
 • Ze staan in verbinding met onze andere slijmvlies-systemen,
 • hormonen worden hier omgezet naar een werkzame vorm ,
 • serotonine, 1 van onze gelukshormonen, wordt hier aangemaakt,
 • informatie vanuit onze darmen wordt via de nervus vagus naar onze hersenen verstuurd (bijv bij candida: geef mij suiker! En nog is en nog is en nog is!),
 • voedingsstoffen worden hier opgenomen terwijl afvalstoffen worden doorgestuurd,
 • en nog zoveel meer!

Gezonde darmen = gezonde huid, mooi haar, vrij van allergieën, algehele ontstekingsgraad in het lichaam is veel lager, veel energie en kracht.

 

Via Life Max

Life Max is ook een super supplement boordevol superfoods. Later hierover meer. Hier kan ik op dit moment nog niet voldoende over schrijven. Kom daar binnenkort nog een keertje voor terug ;-).

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.