Niki Van Oppens

GEZONDHEIDSCOACH

Al jarenlang ben ik geïnteresseerd in de gezondheid van mensen en hoe we onze gezondheid zelf kunnen verbeteren. De motivatie daarvoor was niet moeilijk te vinden, want vlak na mijn geboorte hebben ze ontdekt dat ik veel te weinig schildklierhormoon in mijn bloed had en ze wisten niet direct waar het probleem zat: ofwel had ik een héél trage schildklier ofwel had ik er geen.

Ik heb wel een schildklier, maar ergens zit er een foutje waardoor mijn schildklier niet genoeg gestimuleerd wordt. Het gevolg is dat ik altijd al wel de symptomen heb gehad van een trage schildklier, waardoor het onder andere altijd heel moeilijk geweest is om af te slanken en soms leek het zo dat de kilo’s er aan kwamen door gewoon naar iets lekkers te kijken. Toen wist ik nog niet hoeveel invloed ik zelf kon hebben op mijn figuur en net zoals de meeste mensen dacht ik echt dat ik gezond at, terwijl het eigenlijk niet zo was. Doordat ik niet begreep wat ik verkeerd deed en het zoveel moeite kostte om af te slanken, voelde ik me vrij onzeker over mezelf. Ik heb verschillende diëten geprobeerd, maar áls het al werkte, was dat maar voor korte duur en kwam ik daarna nog meer aan. Herkenbaar?

Ongeveer toen ik 18 jaar was, begon ik te begrijpen dat ik wel degelijk invloed had op mijn figuur en begon ik meer en meer te lezen over voeding. Afslanken lukte nog altijd niet, maar ik begon er vertrouwen in te krijgen dat het ooit zou lukken. Pas toen ik 23 jaar werd begon het stilaan te lukken en toen ik de werking van de hormonen begon te begrijpen, hoe ik hoe ik ze kon beïnvloeden (met voeding, sport en levensstijl), ben ik in sprongen vooruit geraakt.

Intussen was ik al een tijdje gemotiveerd om andere mensen met dezelfde struggles als ik, te helpen met afslanken. Hoe diëten werken, weet ik intussen. Daarom is dat dan ook niet mijn methode om mensen te helpen in het afslanken. Ik ben er ook van overtuigd dat het niet gewoon gaat om het aantal calorieën die je eet, maar juist waar de calorieën in zitten. Mijn methode bestaat vooral uit een manier om het lichaam écht te voeden. Hoe dichter we bij onze natuur staan, hoe beter we ons voelen, hoe meer energie we hebben en hoe meer veerkracht we hebben. Het heeft ook totaal geen zin om tegen onze hormonen te vechten, want die strijd win je nooit. Wat je wel kunt doen, is leren hoe je ze in balans kunt brengen en daardoor kan je wel afslanken. Het lichaam toont ons via ons uiterlijk wat er binnenin uit balans is en ik ben van mening dat als je de oorzaak van een probleem aanpakt, dat het probleem wél opgelost geraakt.

Daarnaast heb ik ook nog een hondenkapsalon, genaamd Grooming Jippie. Ik ben altijd al gek geweest op hondjes en al van kleins af aan wist ik dat ik met honden zou gaan werken. Dat leek me geweldig en dat is het ook.

Hoe ik jou kan helpen om je hormonaal evenwicht te herstellen?